5 Manieren om social media in te zetten voor je e-commercebedrijf

Geschreven door Woei-Sang Tang op . Geplaatst in Social Media

Kort gezegd zal de aanwezigheid van je merk/bedrijf op social media niet direct tot meer klanten of hogere verkoopresultaten leiden. Maar het is absoluut geen verspilde moeite of tijd om hier aandacht aan te besteden. Social media kan je merk/bedrijf versterken, de zichtbaarheid van je website en producten een boost geven en in contact brengen met mensen die uiteindelijk terugkerende klanten zullen worden. In dit artikel zal ik 5 manieren beschrijven hoe je op een goede manier social media kan inzetten om dit te kunnen bereiken.

1. Je producten laten zien
Wat trekt de meeste aandacht: een stuk tekst of een afbeelding? Vooral de visueel ingestelde social media zoals Instagram en Pinterest kunnen goed ingezet worden om je producten tentoon te stellen, omdat ze niet alleen de mensen bereiken die jouw merk/bedrijf al volgen, maar ook de volgers/vrienden daarvan.

2. Maak en deel video’s
Van de producten die je verkoopt, bestaan waarschijnlijk al demonstratievideo’s, tutorials, videotestimonials, etc. Of als ze niet bestaan, dan kun je ze zelf maken. Video’s zijn ideaal om te delen, omdat ze interessant zijn voor je volgers en ook erg makkelijk voor hun om deze te delen, wat uiteindelijk meer viral (en goedkope!) traffic naar je website zal brengen.

3. Bouw een band op met je klanten door niet te verkopen
Een grote fout die veel e-commercebedrijven maken op social media is dat zij social media gebruiken om hun producten te verkopen, terwijl social media eigenlijk daar niet voor bedoeld is. Veel volgers volgen je niet om continue producten aangeprezen te krijgen, want daarvoor is er de website. Zij zijn veel meer geïnteresseerd in interessante artikelen (blogposts) over je producten, een kijkje achter de schermen van jouw bedrijf, gebruikerservaringen van je producten, etc. Dit is ook een ontzettende goede manier om je winkel als een informatiebron te fungeren voor de producten die je verkoopt i.p.v. slechts een anonieme verkoper te zijn. Hierdoor toon je dat je oprecht om je klanten geeft en dus is de kans groot dat de klant jouw bedrijf trouw blijft.

4. Vergroot de betrouwbaarheid door klantenservice
Facebook en Twitter kunnen gebruikt worden als een uitbreiding op jouw klantenservice. Door tijdig te reageren op vragen of zelfs klachten op social media, voeg je een persoonlijk element toe aan je bedrijf. Dit verhoogt aanzienlijk de kansen dat je volgers een klant worden en ook blijven.

5. Boost geven door exclusieve kortingen en lotingen
Social media is misschien wel het beste platform om bezoekers naar je website te trekken door middel van kortingscodes en speciale aanbiedingen. Door slimme acties te bedenken die interessant genoeg zijn om met vrienden te delen, zullen veel mensen de weg naar je webshop weten te vinden.

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter


zes − 3 =